Bangor Maailman valo – for J.R.R.Tolkien and the Finnish people

Olet maan suola. Mutta jos suola hänellä mauttomaksi, millä se saadaan suolaiseksi? Sen vuoksi on hyvä vain pois heitettäväksi ja tulla kulkeneet jalkoihin. Olet maailman valo. Kaupunki kukkulalla ei voi piiloutui. Kumpikaan on kynttilä piilotti ja laittaa vakan alle, vaan lampunjalkaan, ja se antaa valoa kaikille talossa. Anna valoa niin loistaa että teidän hyvät tekonne voidaan nähdä ja niin ylistäisi Isäänne, joka on taivaissa.

Jeesus Nasaretilainen

Suuri valo valaisee maailma on syttynyt, kasvatettu kynttilänjalka, paistaa koko maan, kuninkaallinen kaupunki hyvin linnoitettu ja kukkulalla, jossa on suuri väestö, jotka kuuluvat Jumalalle.

Virsi Saint Patrick … Bangor Antiphonary.

Seinämaalaus Kenneth Webb Bangor Abbey tilattiin ohjauksessa Canonin James Hamilton. Käyttö kolmio, joka osoittaa Pyhän Kolminaisuuden, läpäisee koko suunnittelu ja johtaa meidät ylöspäin luvut Comgall, Kolumbus ja Gall etualalla on keskeinen hahmo Nouseva Kristuksen. Piirteet Kristuksen ovat kuin musta henkilö, korostaen mystinen luonne Ihmisen Pojan. Hän on suunniteltu antavan hänen viimeinen komento: “Menkää kaikkeen maailmaan ja saarnata evankeliumia”

You are the salt of the earth. But if the salt hath lost its savour, wherewith shall it be salted? It is henceforth good for nothing but to be cast out and to be trodden underfoot. You are the Light of the World. A city set on a hill cannot be hid. Neither is a candle hid and put under a bushel, but on a candlestick, and it gives light to everyone in the house. Let your light so shine that your good works may be seen and so glorify your Father who is in heaven.
Jesus of Nazareth
A great Light illuminating the World has been kindled, raised on a candlestick, shining over the whole earth, a royal city well fortified and set on a hill, in which there is a great population who belong to God.
Hymn to Saint Patrick… Bangor Antiphonary.
The mural by Kenneth Webb in Bangor Abbey was commissioned under the guidance of Canon James Hamilton. The use of the triangle, denoting the Holy Trinity, pervades the whole design and leads us upwards from the figures of Comgall, Columbanus and Gall in the foreground to the central figure of the Ascending Christ. The features of Christ are those of a Black person, emphasising the mystic nature of the Son of Man. He is conceived as giving His Last Command:
” Go ye into all the World and preach the Gospel”
This entry was posted in Article. Bookmark the permalink.

Comments are closed.